Hoe ik ontdekte waar mijn woede, frustratie en verdriet vandaan kwam

 
Toen ik zojuist deze quote zag, dacht ik aan gisteravond.  Toen een dierbare vriend aan mij vroeg 'Wat voel je?' Ik had die dag een vurige botsing gehad, die nog niet uit mijn systeem was. De goede vriend kwam eten en ik vertelde dat het best zou kunnen dat hij wat spanning voelde, want ik bruiste nog wat na van die botsing. Tijdens het eten leek ik tot rust te komen en hadden mijn dochter, hij en ik een mooi gesprek. Maar toen we na het eten een wandeling gingen maken, voelde ik de spanning in mijn systeem weer opkomen. Hij vroeg me 'Wat voel je?' Niet 'Leg eens uit', niet 'Wat gebeurde er precies'. 

liever alleen met mijn woede

Het was in deze context niet zomaar een vraagje. Er was iets gaande in mij. Mijn vuur stond aan, ik vlamde. Maar of ik dàt wilde, dat zou kunnen delen… daar was ik nog niet zo zeker van. Laat staan antwoord geven op die vraag. Ik wilde er eigenlijk ook niet te diep op ingaan. Het is een behoorlijk ongemakkelijk status kan ik...

Lees verder...

Dwars door het ongemak

 

"Everything we do is practice for something greater than where we currently are." - 

Les Brown
 

Toen ik net deze quote las, dacht ik 'ja!! dit is zoooo waar! Dit is precies wat ik momenteel aan het meemaken ben!’  

Zo werd ik vorige week gebeld met de vraag of ik een dagtraining wil geven bij een coach opleidingsinstituut. Hadden ze me dat een jaar geleden gevraagd, dan had ik waarschijnlijk nee gezegd, of in ieder geval heel hard getwijfeld en de prestatiedruk door mijn lijf voelen razen. En niet omdat ik de kennis niet heb of het niet zou kunnen..

Maar nu, nu stond ik met een big smile te luisteren naar de wensen, stelde vragen en mijn lijf was vol energie en vertrouwen. Ik zag de training zo aan me verschijnen. 

 

Daadkracht

Ik voelde plots zo sterk hoe ik het afgelopen jaar, de afgelopen maanden, weken en dagen aan het DOEN ben geslagen, aan het ONTDEKKEN…aan het CREËREN.
Ik ben niet aan het presteren, ik streef geen...

Lees verder...

Nourish the mind / Voedsel voor het brein


Toen ik me een paar jaar terug afvroeg wat mij nou echt interesseerde, wist ik het even niet meer. Ja, er was heel veel wat ik interessant vond. Heel veel. Ik kon moeilijk kiezen. En ik had weinig ruimte in mijn hoofd hier aandacht aan te besteden. Zelden gaf ik toe aan die behoefte. Ik dacht 'mijn hersens zijn moe. Beter even niets.' En ik zapte zinloos een uur soms twee langs programma's of series die me even boeide. Ik kreeg van alles wat mee. Niets beklijfde echt. Eenmaal in bed voelde ik me leeg. Misschien wel leger dan twee uur daarvoor...


De Nourishing Power van een Ochtendritueel

Niet voor niets dat ik het online programma Bouw in 5 stappen je eigen ochtendritueel heb gemaakt! Hier ontdek je de nourishing power voor je Body, Mind & Soul. Je stelt als het ware zo jouw daily soulfood samen. 
Grappig, onder het woord 'mind' komt gelijk zo'n rood streepje. Niet de enige die zich afvraagt wat dit betekent. Want...

Lees verder...

De Impact van een ochtendritueel

Met 1 actie impact op gedachten

Vanochtend werd ik veel te vroeg wakker, gebeurt wel vaker. Meestal draai ik me dan toch nog even om of ik stap uit bed en begin mijn dag gewoon wat eerder.  Maar dit keer gingen geen van beide op, ik had malende gedachten in mijn kop en ik voelde me er rot bij, verdrietig. Ik weet dat ik het los moet laten... maar dat heeft tijd nodig. Ik hoopte dat Storytel me af kon leiden. Helaas, niets aan te doen. Die gedachten bleven de lead houden. Acceptatie dan maar? Want ik wilde er niet in blijven hangen of verdwalen.
In actie komen is dan wat mij helpt. Ik propte even die gedachten samen en overrulde ze met een actiegedachte: Spring onder de koude douche. En yes, ik deed het, die actie resetten mijn koppie. Er ontstond helderheid, beter gezegd, ik kwam in het hier en nu. Ok, er was nog een klein toefje ‘aangedaan-zijn’, maar 'a shifts was made' en, zoals voorgenomen, trok ik mijn hardloopkleren aan....

Lees verder...
Close

50% Complete

Ontdek de impact van een eigen ochtendritueel

Meld je aan voor mijn online programma. Ontdek en ontwikkel je eigen ochtendritueel.

Kickoff zondag 16 januari met live webinar
Start maandagochtend 17 januari

Check je inbox om je aanmelding te bevestigen.